Засідання методичної комісії професій кухарського профілю.
Методична комісія викладачів і майстрів виробничого навчання за
спеціальністю «кухар; кондитер» та «кухар; офіціант; бармен» створена з
метою підвищення ефективності навчально - виховного і практичного процесу
навчання та ролі кожного члена педагогічного колективу у вирішенні
визначених методичних завдань. До складу методичної комісії входять як
досвідчені, так і молоді педагогічні працівники.
У ДНЗ Скалатський ПЛ відбулось планове методичне засідання професій
кухарського профілю, на якому майстри виробничого навчання підвели
підсумок проходження учнями виробничої практики та зазначили
перспективи на майбутнє.
Загоруйко Н.І. доповіла, що учні навчальної групи №31по професії
«Кухар;кондитер» проходили виробничу практику на підприємствах області,
де були забезпечені належними робочими місцями. Під час практики учні
навчилися готувати випічку з різних видів тіста згідно вимог кондитера ІІІ
розряду.
Самбір О.Б. розповіла, що робота дітей постійно контролювалась майстром
виробничого навчання, адміністрацією ліцею та відповідальним на
підприємстві. З підприємств надійшли позитивні виробничі характеристики, а
також гарно оцінені щоденники з виробничої практики.
Голова методичної комісії Строчинська О.М. зазначила, що виробнича
практика є складовою частиною навчального процесу підготовки
висококваліфікованих спеціалістів і базується на спеціальних теоретичних
дисциплінах та набутті учнями вмінь та навичок практичної роботи. Крім
того, виробнича практика сприяє скороченню терміну адаптації молодого
спеціаліста після закінчення ліцею до сучасних умов діяльності закладів
масового харчування.
Також члени методичної комісії розробили, обговорили та затвердили
завдання на дипломні роботи ,тестові завдання та переліки кваліфікаційних
робіт для поетапної атестації у групі №25 по професії офіціант та бармен.
|