У групі №21, яка на даний час освоює професію кухаря ІV розряду відбулась лабораторно-практична робота по темі : « Приготування страв з яєць і сиру»
Значне місце в українській кухні належить стравам з яєць та сиру.
З яєць готують понад 1000 страв. Курячі яйця — це продукт з високим рівнем збалансованості біологічно активних речовин. Вони містять значну частку повноцінних і легко засвоюваних білків ,які збалансовані з жиром . Курячі яйця є важливим джерелом вітамінів, багатьох мінеральних речовин. Одне яйце за своєю поживністю рівне близько 40 г м'яса і 200 г молока.
Крім того у жовтку є велика кількість холестерину (1, б %), який прискорює атеросклеротичні процеси. Тому кількість страв, які містять яйця у раціоні харчування людей похилого віку, слід обмежувати. Страви з яєць не підлягають зберіганню, готують їх за попитом, подають негайно, оскільки при зберіганні вони швидко втрачають свій зовнішній вигляд, твердіють, погіршується смак.
Не менш цінні і страви з сиру. Білок сиру казеїн містить усі незамінні амінокислоти, які сприятливо діють на жировий обмін, тому сир рекомендується при захворюваннях печінки, нирок, шлунка, атеросклерозі. Сир багатий на кальцій (0,16 %), фосфор, залізо, магній, які необхідні для нормального росту і розвитку молодого організму.
![](/nowapapka/IMG_20171124_114505.jpg)
|