П`ятниця, 26.04.2024, 07:34
Вітаю Вас Гість | RSS

СКАЛАТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 146
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 1 » Вшановуємо пам'ять жертв голодомору
10:49
Вшановуємо пам'ять жертв голодомору

Горять свічки…

 

 

Останні дні листопада сповнені для нас, українців, особливого символізму, в них тісно переплелось минуле і сучасне, радість і біль, відчай і надія…

Ми поминаємо жертв Голодомору – штучного голоду в Україні 1932-1933 рр., а також відзначаємо День свободи і гідності, як спогад про дві революції духу нового часу – Помаранчеву і Революцію Гідності. Ми молимося за упокій воїнів, що щодня гинуть на східних кордонах України.        

Цим подіям була приурочена загальноліцейна виховна година, яка відбулася в ДНЗ «Скалатський професійний ліцей» 24 листопада. З вступним словом до учнів ліцею звернувся заступник директора з НВР Супінський Й.О.

Організатори заходу намагалися своєю зворушливою розповіддю, яка

супроводжувалася переглядом фрагментів кінофільмів, музичних відеокліпів, та оформленою тематичною експозицією, донести до сердець всіх присутніх той генетичний біль Голодомору, який не може залишити нікого байдужим.

Адже голод –це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій. Пекло, створене в Україні на початку 30-х років ХХ століття, не можна ні з чим порівняти ні у вітчизняній, ні у світовій історії.

Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і гинути страшною смертю, не дав розквітнути новим паросткам життя. Ми згадуємо Голодомор не заради смерті, а заради життя. Нашого життя, життя наших нащадків.

Також було згадано  чисту жертву Небесної Сотні, тих, які віддали своє життя за солідарність і громадянську відповідальність. Їх кров, пролита на Майдані, мученицька смерть жертв Голодомору дали паростки, за дозрівання яких ми є відповідальними.

Ліцеїсти запалили свічки та вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто помер від голоду, Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів в зоні АТО.

Гостями заходу були методисти НМЦ ПТО у Тернопільській області Басарабчук В.Т. та Крищук М.М.

 

               

                                                                Л.Супінська,  викладач  іноземної мови.

Переглядів: 542 | Додав: Юрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту